HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ BOLU

BOLU HEPAR BLOĞUNA HOŞ GELDİNİZ

Bu Blogda Ara

30 Mart 2010 Salı

MERKEZ İLÇE BAŞKANI DURMUŞ ERDOĞAN BOLU GÜNDEME AÇIKLAMASI


TOPLUMU ÇILDIRTMA NOKTASINA GETİRDİLER.


30 Mart 2010)

Hak ve Eşitlik Partisi İlçe Başkanı Durmuş Erdoğan, AK Parti hükümetinin son dönemdeki uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Toplumu çıldırtma noktasına getirdiler” dedi.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “2002 seçimlerinde yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceği, tüyü bitmemiş yetim hakkını yedirmeyeceği vaadiyle iş başına gelen AKP, bunların hepsini göz ardı etti. 2007 seçimlerinin ardından başlayan Silivri davası ve daha sonra dalga dalga operasyonlar, çukur kazmalar, kemik arama kazıları, yandaş medyada hep gündeme oturdu” dedi.

EKONOMİK KRİZ ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Erdoğan açıklamasının devamında, hükümetin gündemi saptırmaya çalıştığını ifade ederek, “Bu gündemle hükümet yolsuzluklar ve yoksullularla mücadeleyi halka unutturduğunu sanıyordu. Deprem etkisi yaratan bu dalgalardan sonra kafes operasyonu, suikast planları, ıslak ve kuru imza tartışmalarının arkasından, kozmik oda aramaları gündemi hiç boş bırakmadı. Bütün bu gündem devam ederken, ekonomik kriz ve çığ gibi büyüyen işsizlik toplumu adeta çıldırma noktasına getirdi. Cinnet geçirenler, intihar edenler, kapanan fabrikalar hükümetin hiç umurunda olmadı. Meşhur o gündemlerle her şeyi örtbas etmekte olduklarını sandılar. Bunda yandaş basının katkıları büyük oldu” diye konuştu.

YOKSULLUKLA MÜCADELE GİBİ BİR DERTLERİ YOK

Toplumun gerçek sorunlarını hükümetin görmediğini ifade eden Erdoğan, açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Şimdi gündem bitti mi? Hayır, bitmedi bitmeyecek de. Bu defada anayasa değişikliği haftalarca ve hatta yaz ortalarına kadar gündemi meşgul edecektir, ancak bunların hiç biri ne yoksulları ne de yolsuzluklarla mücadeleyi unutturacaktır. Hükümet bilmelidir ki, anayasa değişikliği halkın umurunda değil, halkın derdi işsizlik ve yoksulluktur. Hükümetin yoksulluk ve yolsuzluklarla mücadele gibi bir derdinin olmadığı bellidir. Anayasada yapılacak halkı ilgilendiren en önemli değişiklik dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır, hiç değilse bu değişiklikler su işleme imtiyazı ortadan kaldırılabilir. Buna karşı çıkan da yok, kendileri ve BDP'liler hariç. Gündemin daha fazla meşgul edilmemesi gerekir. Asıl olan halkın aşı ve işidir.”