HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ BOLU

BOLU HEPAR BLOĞUNA HOŞ GELDİNİZ

Bu Blogda Ara

25 Haziran 2010 Cuma

BOLU GÜNDEM GAZETESİ


Mengen İlçesi'nde otomobilini mıcıra kaptırması sonucu kaza yapan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ve eşi Emel Pamukoğlu, tedavi gördükleri hastaneden taburcu oldu. Osman Pamukoğlu,Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kendilerine geçmiş olsun dileğinde bulunmadığını söyledi.

Önceki gün Zonguldak'ta oturan yakınlarını ziyarete giden Osman Pamukoğlu, Bolu'nun Mengen İlçesi'nde kaza yaptı. Osman Pamukoğlu idaresindeki 06 EEB 08 plakalı Volvo marka otomobil, mıcır kaplı yolda kayarak menfeze düştü. Osman Pamukoğlu kazadan yara almadan kurtulurken, eşi Emel Pamukoğlu'nun sol kalçası çatladı. Osman Pamukoğlu ve eşi Emel Pamukoğlu, 112 Acil ekibi tarafından Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Osman Pamukoğlu kontrol amaçlı tedavi altına alınırken, eşi Emel Pamukoğlu'nun ise filmleri çekilerek ortopedi servisine yatırıldı.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ARAMADI

Dün sabah Osman Pamukoğlu ve evinde istirahat etmesine karar verilen eşi Emel Pamukoğlu taburcu oldu. Osman Pamukoğlu hastaneden çıkarken partililer alkışlarla destek verdi. Gazetecilerin "Siyasi parti liderleri geçmiş olsun dileğinde bulundu mu?" şeklindeki sorusuna Pamukoğlu, "Bazı milletvekilleri genel merkezi aramışlar. Onun bilgisi bana ulaştı" diye yanıt verdi. Pamukoğlu, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan sizi aradı mı?" sorusunu ise "Hayır aramadılar" diye yanıtladı.

Osman Pamukoğlu partililerle vedalaştıktan sonra bir partilinin otomobiline binerek eşinin bulunduğu ambulansın arkasından Ankara'ya gitti.

BOLUNUN SESİ GAZETESİ

Pamukoğlu ve eşi taburcu oldu


Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ve eşi Emel Pamukoğlu, tedavi gördükleri hastaneden taburcu oldu.
Dün geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde müşahede altına alınan Osman ve Emel Pamukoğlu, tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.
Osman Pamukoğlu hastaneden otomobille ayrılırken, kalça kemiğinde çatlak oluşan ve evinde tedavisine devam edileceği öğrenilen eşi Emel Pamukoğlu sedyeyle ambulansa bindirildi. Osman ve Emel Pamukoğlu'nun Ankara'daki evlerine gidecekleri bildirildi.
Pamukoğlu, hastaneden ayrılmadan önce bir basın mensubunun, ''Cumhurbaşkanı ve Başbakan sizi arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu mu?'' sorusu üzerine Pamukoğlu, arayanların kendi telefonuna ulaşamadıklarını, genel merkezin telefonuna ulaştıklarını ifade ederek, ''Arayanların bazıları bana hastanenin telefonundan ulaştı. Genel merkezi arayanlar olmuş. Genel merkezi arayanlar not edildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile herhangi bir görüşmem olmadı'' dedi.

24 Haziran 2010 Perşembe

OSMAN PAMUKOĞLU BOLU MENGEN DE KAZA YAPTI


Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Bolu'nun Mengen İlçesi'nde aracını mıcıra kaptırması sonucu kaza yaptı. Osman Pamukoğlu kazadan yara almadan kurtulurken, eşi Emel Pamukoğlu'nun kalçasında ise çatlak olduğu öğrenildi.

Kaza saat 19.00 sıralarında, Yeniçağa ile Mengen ilçeleri arasındaki karayolunun Babahızır Mevkii'nde meydana geldi. Yeniçağa'dan Mengen istikametine gitmekte olan Osman Pamukoğlu idaresindeki 06 EEB 08 plakalı Volvo marka otomobil mıcıra girdi. Osman Pamukoğlu'nun direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil menfeze düştü. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi, Emel Pamukoğlu'na müdahalede bulunurken, kazadan yara almadan kurtulan Osman Pamukoğlu'nu ise kontrol etti. Pamukoğlu çifti ambulansla Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'ne getirilirken, kazayı duyanlar hastaneye akın etti. Osman Pamukoğlu ambulansta koltuğa oturarak eşi Emel Pamukoğlu ile birlikte hastaneye geldi. Emel Pamukoğlu sedye ile ambulanstan indirilirken, Osman Pamukoğlu ise yürüyerek ambulanstan indi. Sol kalçasında çatlak olduğu öğrenilen Emel Pamukoğlu tedavi altına alındı. Osman Pamukoğlu'nun etrafını saran vatandaşlar ise geçmiş olsun dileğinde bulundu. Aracını mıcıra kaptırdığını söyleyen Osman Pamukoğlu, "Yol çalışması yapıyorlar. Asfaltın kesildiği yerden itibaren 45-50 metrelik bölüme tamamen mıcır dökmüşler. Yol normal giderken birden sola dönüyor ve yanında da büyük bir menfez var. Mıcırlar sadece kenarda değil, tamamen yolun ortasına dökmüşler. Yanda da tamamen açık bir menfez var. Zaten sürat yapmanız da mümkün değil. Yol kendisi dar ve üstelik hava yağışlı. Burada öğrendik ki çok sayıda kaza olmuş. Uyarı işaretleri filan da yok. Kaymanın getirdiği bir şey değil, sağ tarafta menfez olmasa bomboş bir yer. Benim sağlık durumum gayet iyi, hiçbir şeyim yok. Sadece hanım efendi de çatlak var" dedi.

Kazanın ardından ise otomobil çekiciye konularak Ankara'ya götürüldü

21 Haziran 2010 Pazartesi

HABERLER.COM BASIN AÇIKLAMASI





AYLIK BİN LİRA VERİN, PKK'LILARIN AYAKKABI NUMARASINI GETİRİRLER'

HAK ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye'nin anlık istihbarata ihtiyacının olmadığını belirterek, "Kuzey Irak'ta peşmergeler yaşıyor. Talabani, Barzani peşmergeleri. Bunlara aylık bin lira verin iki-üç ayda da 10 bin lira verin, size PKK'nın nerede, kaç kişi ve ne yapacağını değil, PKK grupları içerisindeki kız ve oğlanların ayakkabı numarasını bile getirirler" dedi.

Partisinin il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret etmek için Bolu'ya gelen Osman Pamukoğlu, parti otobüsüyle kent turu atarak halkı selamladı. İzzet Baysal Caddesi'nden konvoy haline parti binasına gelen Osman Pamukoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İçeride ve dışarıda siyasi irade korunamaması ve Batı'nın PKK'ya olan siyasi ve lojistik desteğinin kesilememesi nedeniyle terörün hala devam ettiğini belirten Pamukoğlu, şunları söyledi:

"25 yıldır bölgedesiniz. Neyin nerede olduğunu PKK'nın neler yapacağını hala öğrenemediniz mi. Eğer bir ülke kendi güvenliğini başka ülkelerin istihbaratına bağlıyorsa ona yapacak bir şey yok. Bir ülkenin iç güvenliği başkalarının vereceği haberlere bağlıysa artık sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Ne İsrail'in Heronlarına ne de ABD'nin sıcak istihbaratına ihtiyacınız yok. Kuzey Irak'ta kamplar var. Yerleri belli asla değiştirilemez. İran'da kamplar var yerleri belli ve yerleri değiştirilemez. PKK orayı terk ederse sıkıntıya düşer. O coğrafya ona idari, taktik, lojistik ve savunma avantajları sağlıyor. Kuzey Irak'ta peşmergeler yaşıyor. Talabani, Barzani peşmergeleri. Bunlara aylık bin lira verin iki-üç ayda da 10 bin lira verin size PKK'nın nerede, kaç kişi ve ne yapacağını değil, PKK grupları içerisindeki kız ve oğlanların ayakkabı numarasını bile getirirler. Anlık istihbarata ve bunlara bel bağlayanlar bu mücadelenin stratejisini, taktiğini bilmeyen tüm siyasetçiler ve bürokratlar. Burada yapılacak tek şey var. Mart sonundan itibaren PKK'lı gruplar Türkiye'deki grupları çoğaltmak için bizim topraklara girerler. Bu Mart sonu Nisan başında başlar. Siz devletseniz Kuzey Irak'ın tümüne Kartal pençesi gibi hepsine el atmanız gerekir ki, oraları darmadağın edesiniz. Bunlar yapılamadığı için herşey ortada."

Osman Pamukoğlu, birilerinin "PKK'nın son çırpınışları" dediğini hatırlatarak, "Gümüşhane, Tokat, Samsun, İskenderun her yerde vuruyor. Güneydoğu'da çıldırmış gibi vuruyor. PKK'nın tükenmişi buysa güçlü hali nasıl olacak. Bunları söyleyen insanların hem bilgisizliği hem hiç bir şeyi bir türlü anlayıp kavrayamamazlığı. Halkın bu konuda parlementodaki partilerin hiç birinden umuduğu yok. Şimdi laflar duyuyoruz, 'PKK birilerinin taşeronuymuş' Kim taşeron? Söyleyebiliyormusun Avrupa Birliği, Amerika, İsrail. Bunu söyleyeceksin" diye konuştu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Orman Genel Müdürlüğü'na ait helikopterle geldiği Karabük'te "Genelkurmay'dan tatmin edici bir açıklama bekliyorum" şeklindeki sözlerini de değerlendiren Pamukoğlu, "Devletin helikopteriyle gidip geziyor değil mi, ailesini köylerini. Allah akıl fikir versin. Bu yol böyle devam ederse bu sonuçları meydana getirenlerden hem siyasi sorumluluk taşıyanlardan hem bürokratlardan halk adına hesabını soracağız" dedi. (Doğan Haber Ajansı) 21.06.2010 00:10 [2114312]

BOLU GÜNDEM GAZETESİ YAYINI



Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Sakarya gezisi sonrası Bolu'ya uğradı. Hak ve Eşitlik Partisi il binasında partililerle buluşan Pamukoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıya katılan partililerden Özgür Çavuş isimli bir gazi, Osman Pamukoğlu'na terör saldırılarında yaşamını kaybeden askerlerle ilgili verilen bilgilerin ve haberlerin doğru olmadığını söyleyerek isyan etti. Çavuş, “Lanet olsun komutanım, ben bu ülkeye bir gözümü verdim” diyerek tepkisini gösterdi.

Osman Pamukoğlu parti binasında dün yaptığı açıklamada, “Yapılan terör saldırıları sonrası laf kalabalığı var. İncir çekirdeğini doldurmayan konuşmalar yapıldı. Beni yakından taklip eden insanlar, benim bu konudaki düşüncelerimi çok iyi bilirler. Bu konuda yüzlerce röportaja katıldım. Bu ülkede terör örgütü 26 yıldır varlığını sürdürüyor ve bu üç sebepten ileri geliyor. İçerde ve dışarıda tam bir siyasi irade konulamıyor. İçerde PKK faaliyetleri için tam bir siyasi tavır alınamıyor. Dışarıya karşı da Batı'nın PKK'ya siyasi ve lojistik desteği kesilemiyor. Özeti budur” dedi.

ONA YAPACAK BİR ŞEY YOK

Pamukoğlu son dönemde gelişen olaylar doğrultusunda sorulan, “Amerika'nın anlık istihbarat görüntülerinin verilmediği yönünde iddialar var, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu şu şekilde cevaplandırdı: “25 yıldır siz bölgedesiniz. PKK'nın neyi, ne zaman, nasıl yapacağını bu kadar yıldır öğrenemediniz mi? Onların istihbarat vermesine gerek yok. Eğer bir ülke kendi güvenliğini başka bir ülkenin istihbaratına bağlıyorsa, ona yapacak bir şey yok. Bu kadar açık. Bu dünyada klasik bir ilkedir. Bir ülke ki iç güvenliği dahil başkalarının vereceği istihbarata bağlıysa siz artık çok yapacağınız bir şey yok, çaresizsiniz demektir.”

PKK'NIN KAMPLARI BELLİ

Pamukoğlu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Ne İsrail'in haberlerine ne de Amerikan'ın cari sıcak istihbaratına ihtiyacınız var. Zaten adamlar belli. Bizim topraklarda kamplarda üslerde belli. Bunu ısrarla söylüyorum. Bütün bunları söylerken de halkımızın bu konuyu çok daha rahat pratik anlayabilmesi için bu tarzda anlatıyorum. PKK'nın kampları belli. Asla değiştirilemez. İran'da kampları var, yerleri belli asla yerleri değiştirilemez. Değiştirilemez çünkü bulundukları kamplarda coğrafi üstünlükleri var. PKK orayı terk ettiğinde sıkıntıya düşer. Bizim topraklarda da kampları belli. Hatta hangi kampta kaç kişi olduğu belli. Neyin istihbaratı. Bıraksınlar Irak Amerikan istihbaratlarını. Buna kim inanıyor. Bu duruma kim bel bağlıyor. Bu duruma bel bağlayanlar bu mücadelenin tarzını, stratejisini, diplomasisini bilmeyen siyasetçiler ve bürokratlardır.”

KAMPLARA KARTAL PENÇESİ GİBİ EL ATILMASI LAZIM

Ortaya çıkan güvenlik zafiyetinin beceriksizlik olduğunu söyleyen Pamukoğlu, “Kim bu beceriksizliklerle hareket ederse ortaya böyle bir sonuç çıkar. Son iki ayda neler oldu görüyorsunuz. Burada yapılacak tek bir şey vardı. Yapılması gereken şuydu; Kuzey Irak'ta bulunan gruplar Türkiye'de bulunan kamplarında sayıyı çoğaltmak için bizim topraklara girerler. Aşağı yukarı bu geçiş Mart sonu Nisan başı başlar. Siz devletsiniz. Kuzey Irak'ın tümüne bir kartal pençesi gibi bütün kamplara el atmanız lazım ki bu kampları darmadağınık edebilesiniz. Planlarını bozabilesiniz. Güçlerini azaltabilesiniz. Peki, bütün bunlar yapıldı mı? Hayır yapılmadı. Bu yapılmadığı için işte Nisan aydından beri ortaya çıkan durum belli” dedi.

PKK'NIN TÜKENMİŞİ BUYSA YA GÜÇLÜ OLSA NE OLACAK?

Vatandaşların kandırıldığını söyleyen Pamukoğlu, “Bir de milleti avutuyorlar, uyutuyorlar. Önce kendilerini kandırıyorlar. Neymiş PKK'nın son çırpınışıymış. Çırpınana bak. Gümüşhane, Giresun, Tokat, Samsun ve İskenderun'da her yerde vuruyor. Güneydoğu Anadolu'da zaten çıldırmış gibi geliyor. PKK'nın tükenmişi buysa ya güçlü olsa ne olacak? Bütün bunların hepsi insanların bilgisizliği ama bu halk bu durumlardan bıktı. Ben son 50 gündür her gün halkın içindeyim. Halk artık köpürüyor. Halkın burasına gelmiş. Huzur diyor başka bir şey demiyor. Bu durumda bu halkın parlamentodaki partilerin hiçbirinden umudu yok. Bu çözümü onlardan beklemiyor. Şunu belirtmek istiyorum; yaşanılan olaylar halkı köpürtmüş ve halkın öfkesi birikmiş durumda” diye konuştu.

BU İŞİ BU ADAMLARIN ÇÖZEMEYECEĞİNİ BİLİYOR

Pamukoğlu açıklamasının sonunda, “Bütün bunlar bir tarafa yaşanan sorunun giderilmesi için meclisteki partiler ve diğer partilerden bu işin çözümleyebileceği bu işe kökten bir çözüm getirebileceğini söyleyen biri var mı? Bu halk bu insanlardan herhangi bir şey beklemiyor. Bu halk bu işi bu adamların çözemeyeceğini biliyor” dedi.

ŞUAN DEĞİŞEN HİÇBİR ŞEY YOK

Pamukoğlu'nun açıklamasının ardından, 2000 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde girdiği bir çatışma sonrası gözünü kaybeden gazi Özgür Çavuş, terör örgütünün son dönemde yaptığı saldırılara tepki gösterdi. Pamukoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan Çavuş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Komutanım son dönemde terör olayları yine arttı. Neden bu durumun önüne bir türlü geçilemiyor? Siyasiler neden gerektiği kadar bu konuda baskı oluşturamıyor. Bir sürü insanın canı yandı ve yanmaya devam ediyor. Ben 2000 yılında Hakkari'de çıkan çatışmada bir gözümü kaybettim. Lanet olsun komutanım ben bu ülkeye bir gözümü verdim. Ama şuan değişen hiçbir şey yok.”