HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ BOLU

BOLU HEPAR BLOĞUNA HOŞ GELDİNİZ

Bu Blogda Ara

22 Kasım 2011 Salı

BOLU GÜNDEM GAZETESİ HABER


HEPAR İl Başkanı: Vatan borcu parayla ödenmez

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İl Başkanlığı, İzzet Baysal Caddesi'nde açtıkları stantla bedelli askerliğe karşı imza kampanyası başlattı. HEPAR İl Başkanı Yüksel Özdemir, “Vatan borcu, namus borcudur. Parayla ödenemez” dedi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, “Biz parti olarak bedelli askerliğe hayır diyoruz. Vatan herkesin anasıdır ve bu vatanda yaşamanın bir bedeli vardır. Bazıları 10-15 sene kaçacak, yakalanmayacak. Daha sonra askerliğini bedelli yapıp, bu işten sıyrılacak. Böyle bir şey yok. Bazı zihniyetler diyor ki, işte adam üniversiteyi bitirdi. En verimli zamanında askerli mi yapacak? Tabi ki yapacak. Bizde en verimli zamanımızda işimizi gücümüzü bıraktık. Ticari kazancımızı bıraktık. Vatan borcumuzu ödemeye gittik. Bu sadece onlara mahsus bir hal değil. Halkı bu şekilde eğiteceğiz” açıklamasında bulundu.

“BEDELLİ ASKERLİĞE KARŞI TEPKİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTIK”
Özdemir, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bedelli askerlik için bankalar kredi verecekler. O zaman kredi kart ekstrelerinde vatan borcu birinci taksit, vatan borcu ikinci taksit yazar. Para ödemek önemli değildir. İnsanlar bazı şeyleri yaşayarak öğrenir. Günümüzde çoğu insan için 25 bin yüklü bir para olmayabilir ama burada bankaların kredi vermesi de yanlış. Bankaların yüzde 70'i yabancıların elinde. Yabancıların parası ile 'Ben vatan borcumu ödeyeceğim ' diyemezsiniz. O yaşa kadar neden kaçtın? Biz bu uygulamaya tepki vermek için İzzet Baysal Caddesi'nde stant açtık. Ak Partili pek çok vatandaş bile standımıza gelip, kampanyamıza katılıyorlar. Şu an da yaklaşık 700 imzaya ulaştık. Kampanya sonuna dek 1000'e ulaşmayı amaçlıyoruz.”