HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ BOLU

BOLU HEPAR BLOĞUNA HOŞ GELDİNİZ

Bu Blogda Ara

14 Mart 2011 Pazartesi

DOĞAN HABER AJANSI YAYINI


'İktidar, AB'yi bile isyan ettirdi'
11.03.2011 13:54

Osman Pamukoğlu, gazetecilerin Ergenekon davası kapsamında tutuklanmalarıyla ilgili olarak iktidarı eleştirdi.

HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, gazetecilerin Ergenekon davası kapsamında tutuklanmalarıyla ilgili olarak iktidarı eleştirdi. Pamukoğlu, "Uzayan mahkemeler, bitmeyen sonsuz davalar. Herkes gördü artık, herkes öğrendi. Bu iktidardaki parti, kendi işine gelen Avrupa Birliği'ni bile isyan ettirdi" dedi.

Bolu'da partisinin il başkanlığında milletvekili adaylarını açıklayan HEPAR lideri Osman Pamukoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergenekon davası kapsamında gazetecilerin tutuklanmasını değerlendiren Osman Pamukoğlu, "Bunları, hem adalet hem güvenlik sisteminin artık iyice tabana vurması olarak görüyorum. Uzayan mahkemeler, bitmeyen sonsuz davalar, hele tutukluluk sürelerinin aşırı fazla olması. Herkes gördü artık, herkes öğrendi. Bu iktidardaki parti, kendi işine gelen Avrupa Birliği'ni bile isyan ettirdi. Yayınladıkları Avrupa Parlementosu raporunu görüyorsunuz. Yargının hızlandırılması lazım. Aslında bunlar güven veren bir hükümet değil. Artık çaresizler. Horozun ötmeden önceki haline benziyorlar. Korku ve şüphe dolu insanlar ülkesi olduk. Ama bunun bir çözümü olur. Bunu çözecek olan da 12 Haziran'dır" diye konuştu.

Çok sayıda bürokratın istifa ederek AK Parti'den aday olmasını da eleştiren Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Özellikle baktığımızda şunu görüyoruz: Neymiş bu üst bürokratlar; bunlar devlete değil, partiye hizmet ediyorlarmış, bu kadar açık. Üst bürokratlar peynirin nerede olduğunu biliyorlar. Nereden yiyeceklerini biliyorlarmış. Ahı gitmiş vahı kalmış adamlar Türk siyaset hayatına girip, parlamentoda yer alacaklar. Bundan daha ziyade, bürokrasinin ne kadar politize olduğunun çok açık örneği. Bunlar aday adayları, bakalım listelerde yer alacaklar mı?"

Osman Pamukoğlu daha sonra Adapazarı'na gitti.


Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)

KÖROĞLU GAZETESİ YAYINI


'Terörü temizlemek iktidarsıza zordur'


Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osaman Pamukoğlu, partisinin Bolu İl Teşkilatını ziyaret etti. Pamukoğlu, burada hem milletvekili aday adaylarını tanıttı, hem de basının sorularını yanıtladı. Pamukoğlu, iktidar olmaları halinde “İdam Cezasını” geri getireceklerine işaret etti.

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, seçim öncesi il teşkilatlarını gezerek, milletvekili aday adaylarını tanıtıyor. Bu sebeple Bolu İl teşkilatına da gelen Osman Pamukoğlu, Partililer ve Milletveli aday adayları tarafından Paşaköy Kavşağında karşılandı.



Pamukoğlu, yapılan karşılamanın ardından partisinin il teşkilatına geçerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pamukoğlu, hiçbir parti ile ittifak halinde olmayacaklarına vurgu yaparak, Hak ve Eşitlik Partisi’nin tek paşına seçime gireceğini söyledi.



Partisinin milletvekili aday adaylarını tanıtan Pamukoğlu, seçim öncesi Bolu’yu değerlendirdi. Bolu’nun geçmişten gelen bir bağımlılığı olduğunu aktaran Pamukoğlu, bunu aşabileceklerine işaret etti.



'Terörü temizlemek iktidarsıza zordur'

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, saray entrikalarına ayıracak zamanlarının olmadığını söyledi. Pamukoğlu, partisinin Bolu İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bazı partilerin ittifak arayışı içerisinde olmalarıyla ilgili ''Baraj bir korkudur. Korku insanlara her şeyi yaptırır. İttifaklar, denge arayan zayıf insanların işidir. Öyle bir durumumuz yok. Baraj adı üzerinde bir engel. Kartala engel olur mu?'' diye konuştu.

CHP'deki komplo iddialarıyla ilgili ''Huzur ve güvenlik konusuyla ilgileniyoruz. Aklımız fikrimiz orada. Saray entrikalarına ayıracak zamanımız yok'' dedi.



“İdamı geri getireceğiz”

Bir gazetecinin ''dağları terörden 365 günde temizleyeceğiz'' sözünü hatırlatması üzerine Pamukoğlu, ''Burada anlatılan şu, dağlarda silahla gezen eşkıyanın yok edilmesi. Ama kent uzantıları var, meskun mahal uzantıları var, siyasi uzantıları var. Buna o süre dahil değildir. İran ve Irak arazilerinde herkesin öğrendiği kampları etkisiz hale getirince diğerleri çorap söküğü gibi gelecek. Zor bir şey değil, bilmeyene zordur. Beceriksize zordur. İktidarsıza zordur. Bu sanatı bilmeyene zordur. 'Normal akılla ben bu işi nasıl çözeceğim' diye kalkanlara zordur. 'Benim mantığıma göre' diyenlere zor gelir. Terörü yok etmek için, idamı geri getireceğiz'' şeklinde konuştu.



“Oraya buraya para verecek halimiz yok”


Pamukoğlu, seçim anketlerinde bilinçli olarak kendilerinin gösterilmediğini belirterek, ''Hak ve Eşitlik Partisi'nin 3 milyon 600 bin taraftarı ve sempatizanı var. 12 Haziran akşamı görecekler. Korkuyorlar. Biz de atasözü var. Korktuğu için de başına gelecek. Bizim anket yapacak, oraya buraya para verecek halimiz yoktur'' dedi.


BOLU EXSPRES GAZETESİ YAYINI


10 yıl sonra farklı bir Türkiye
2011-03-12 00:00:00
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, dün saat 11.00’da Bolu’ya gelerek Bolu HEPAR Milletvekili Aday Adaylarını açıkladı.
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, dün saat 11.00’da Bolu’ya gelerek Bolu HEPAR Milletvekili Aday Adaylarını açıkladı.

Milletvekili Aday Adaylarını açıklamak için Gelen Başkan Pamukoğlu, ülkenin durumundan da bahsetti. Ülkenin son durumu hakkında, halkın iki derdinin olduğunu söyleyen Pamukoğlu, “Son 10 yıla baktığımız zaman görüyoruz ki halkımızın iki derdi var. Birincisi ‘ekmek’ ikincisi ‘huzur’ derdi. 10 yıl önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye’nin hiç alakası yok. Topraklarımızın bir bölümü kaybolma sürecinde” dedi. CHP’deki iç karışıklığı da ele alan Pamukoğlu, CHP’nin Saray entrikası yaptığını ve kendisinde bu tür entrikalara ayıracak vaktinin olmadığını belirtti. Ergenekon tutuklamaları ile ilgilide bir açıklama yapan Pamukoğlu, “Ergenekon ülkeyi şüphe ülkesi yaptı. Türkiye’nin o çok girmek istediği Avrupa Birliği bile isyan etti. Uzayan mahkemeler, bitmeyen davalar, iktidardaki parti milleti isyan ettirdi. Güven veren bir hükümet değil, bunu biz değil A.B. söylüyor. Fakat bu problem 12 Haziranda çözülecek. Gazeteciler ceza evinden aday adayı oluyor. Bazı kanunlar var, bu kanunlara uydukları takdirde herkes aday olabilir. Biz temiz insan, halktan ve vilayetten olmaları halinde bizim adayımız olabilirler. Biz kimseyi davet etmiyoruz, batan çıkan partilerden ayrılan insanlara bir davetimiz yok” şeklinde konuştu.

BOLU EXSPRES GAZETESİ HABER


Terör gidecek idam gelecek2011-03-12 00:00:00
Osman Pamukoğlu, Bolu ziyareti esnasında terör örgütünü kaldıracağını ve idamı terör için geri getireceğini söyledi.
Osman Pamukoğlu, Bolu ziyareti esnasında terör örgütünü kaldıracağını ve idamı terör için geri getireceğini söyledi.

Pamukoğlu, dünkü Bolu ziyaretinde yapacaklarını basın mensuplarına anlattı. İktidara geldiği zaman hedeflerinin başında terörü kaldırmak olduğunu belirten Pamukoğlu, “365 günde dağdaki terör kaldırılacak. 365 gün sizin için az bir zaman olabilir ama benim için fazla bir süredir. Bunu başarmak beceriksizler için zor bir iştir. Herkesin bildiği kendine göre doğru gelir. İdamı da geri getireceğim ama terör için. Türkiye ABD ile yatıp kalkıyor. AB’ye gireceğiz diye idam kalktı. AB neden idamı kaldırmıyor da biz kaldırıyoruz” dedi. Anket çalışmalarına dikkat çeken Pamukoğlu, “Anketlerde bizim partimize yer verilmiyor, onlar bizden korkuyorlar. Ayrıca benim ankete falan verecek param yok. Bizim, bizi tutan taraftarımız var. 12 Haziran gelsin herkes görecek, 100 bin kişinin içinden 1000 kişiye anket yapmakla iktidar koltuğuna kimin geleceği belli olmaz” şeklinde konuştu.

İktidar olduğunda yapacaklarının sadece terörü kaldırmak ve idamı geri getirmek olmadığını dile getiren Pamukoğlu, herkesin 12 Haziranı beklemesini vurguladı.