HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ BOLU

BOLU HEPAR BLOĞUNA HOŞ GELDİNİZ

Bu Blogda Ara

3 Mayıs 2011 Salı

BOLU OLAY GAZETESİ YAYINI


Lütfen bizi es geçmeyin



Hak ve Eşitlik Partisi Bolu milletvekili adayı Meşküre Kaya bazı yerel basın organlarında CHP Bolu milletvekili adaylarından Mehtap Özcan Mısırlıoğlu hakkında “Bolu’daki tek bayan milletvekili adayı” şeklinde ibarelerin kullanıldığını söyleyerek; “bizde insanız, bizde halkın içine giren çıkan insanlarız, yalnızca CHP değil Halkın Sesi Partisi ve benimde üyesi olduğum Hak ve Eşitlik Partisi’de 2011 genel seçimleri öncesinde kadın milletvekili adayı göstermiştir. Lütfen bu gerçeği atlamayalım” dedi.



HEPAR Bolu milletvekili adaylarından Habib Arslan ve Meşkure Kaya gazetemizi ziyaret ederek güncel konular hakkında değerlendirmelerde bulundular.27 Mayısta HEPAR genel başkanı Osman Pamukoğlu’nun Bolu’ya gelerek vatandaşlarla birlikte olacağını söyleyen Kaya; “Ulusal basına bir türlü çıkamıyoruz, Şu anda sayın genel başkanımız Türkiye’de çeşitli illerde konuşmalar yapıyor ama bunlar bir türlü ulusal basında yer bulmuyor.”dedi. AKP’nin sıkça eleştirilen makarna ve kömür dağıtımının farklı versiyonlarının CHP ve MHP tarafından “Aile sigortası” ve “Hilal kart” adı altında yaşama geçirilmek istendiğine dikkat çeken Kaya; “Biz insanlarımıza kendilerini bir paket makarnaya ya da kömüre muhtaç eden bu sistemi değiştirmeyi vaat ediyoruz. Bu gidişatı tersine çevirecek gücümüz var. Yeter ki halkımız gerçek gücünün farkına varsın” biçiminde konuştu. Yerel basın organlarında CHP Bolu milletvekili adaylarından Mehtap Özcan Mısırlıoğlu hakkında “Bolu’daki tek bayan milletvekili adayı” şeklinde ibarelerin kullanıldığına dikkat çeken Meşküre Kaya; “Bizde insanız, bizde halkın içine giren çıkan insanlarız, yalnızca CHP değil Halkın Sesi Partisi ve benimde üyesi olduğum Hak ve Eşitlik Partisi’de 2011 genel seçimleri öncesinde kadın milletvekili adayı göstermiştir. Lütfen bu gerçeği unutmayalım” dedi. HEPAR Bolu milletvekili adaylarından Habib Arslan ise iktidar oldukları takdirde halkın mali gücü ve ekonomik düzeyini arttırmak için acilen ve süratle alınacak tedbirlerinin olduğunu söyleyerek; “Bu bağlamda Milletvekillerinin kıyak emekliliği kaldırılacaktır, Hazineden partilere verilen para kaldırılacaktır, Başbakanlık keyif harcaması olan örtülü ödenek kaldırılacaktır, Kamu ve yerel yönetim bütçelerinden, protokol, karşılama, cari giderler harcamaları atılacaktır, Yurtdışı harcırahlar zevk ve sefa parası olmaktan çıkarılarak, asgari düzeye indirilecektir, Koruma lojmanları, koruma araçları hepsi satılacaktır.”dedi.



Hazine arazileri halka dağıtılacak
Kamu araçları kullanmada Türkiye’nin dünyada 1'nci sırada olduğuna da dikkat çeken Arslan; “ Bu üstünlüğüne son verilecektir, Kamudaki tüm lüks ve pahalı araçlar satılacaktır. Akaryakıt dahil tüm kaçakçıların kökü kazınacaktır. Hazine arazileri halka dağıtılacaktır. Madenler tam kontrolümüze alınacaktır. İhale yolsuzlukları ve rüşvetle kamu mallarını peşkeş çeken hırsızların önü kesilecektir. Toprak ağalığının sonu getirilip, arazileri halka dağıtılacaktır.”diye konuştu.


Askerlik 6 aya inecek

Türkiye Cumhuriyeti Ordusunun kendi iktidarları döneminde sayısının 200- 250.000 seviyesine indirileceğini askerlik süresinin 6 ay olarak belirleneceğini de sözlerine ekleyen Habib Arslan “Asgari ücretten vergi alınmayacak ve hangi sektörde olursa olsun emekli aylığı ve asgari ücret 1.000 liradan başlatılacaktır. Çiftçinin, emeklinin, memurun, esnafın, işsizin, öğrencinin, ne üretirken, ne eğitim alırken, ne de sağlık konularında hiçbir mali ve ekonomik sorunla karşılaşmadan temel ihtiyaçlarını karşılaması için ne lazımsa, hepsi mutlaka onlara sağlanacaktır. Bu ülkede hiç kimse, hiçbir yerde, ne bir dilencine bir sokağa atılmış, ne de çöplükten bir şeyler toplayan çocuk asla görmeyecektir.”biçiminde konuştu.

2 Mayıs 2011 Pazartesi

BOLU KÖROĞLU HABER YAYINI

"Anadolu Kartalını Meclise sokacağız."

BOLU KÖROĞLU GAZETESİ YAYINI


2011-05-01) Seçim çalışmalarına devam eden HEPAR Milletvekili Adayı Meşkure Kaya, Anadolu Kartalı’nı baraj sorunu olmadan Meclis’e sokacaklarını söyleyerek “O koltuklara oturmak istiyoruz, bunun için halkımızdan destek bekliyoruz” dedi. Kaya, Pamukoğlu’nun Partisi HEPAR’ın vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle kucaklandığını belirtti.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) 2. sıra Vekil Adayı Meşkure Kaya, seçim çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek Bolu’nun ilçe ve köylerine yaptıkları ziyarette halkın yoğun ilgisiyle karşılandıklarını söyledi. Kaya, partisinin seçim vaatlerine gösterdikleri ilginin büyük olduğunu belirterek, seçimlerden sonra bu vaatlerin yerine getirileceğinin altını çizdi. Asgarî ücretin bin TL olacağını, yeni doğan her çocuğa 5 yüz TL yardım yapılacağını, YÖK ve harçların partisinin iktidarı zamanında kaldırılacağını belirten Kaya, türban sorununun biteceğini ve dokunulmazlıkların kaldırılarak idam cezasının getirileceğini söyledi. Ayrıca akaryakıt üzerindeki vergilerin de düşürüleceğini belirten Kaya, stratejik özelleştirmelerin geri alınacağını, çiftçi ve besiciye faizsiz kredi verileceğini ve Türkiye’nin kendi otomobilini üreteceğini de sözlerine ekledi. Kaya partisinin zamanında askerlik süresinin de 6 aya indirileceğinin altını çizdi.