HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ BOLU

BOLU HEPAR BLOĞUNA HOŞ GELDİNİZ

Bu Blogda Ara

21 Kasım 2009 Cumartesi

MEYDANLAR LİDER GÖRSÜN...





border="0" alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5406351538802769986" />

GENEL BAŞKANIMIZ HALKI SELAMLIYOR

VATAN İÇİN MEYDANLARDAYIZ

COŞKULU KALABALIK

KARDELEN MEYDANI

GENEL BAŞKANIMIZIN KONUŞMASI

HÜKÜMET MEYDANI

BOLU MİTİNGİ

GENEL BAŞKANIMIZ VE ÇOCUK


Bolu mitingi sırasında genel başkanımız bir çocuğu sahneye alıp ona rozet takıyor...

PAŞAMIZIN ÇOCUK SEVGİSİ

MİTİNG SONRASI UĞURLAMA


Genel başkanımız Kardelen meydanından ayrlırken...

PAŞAMIZA VEDA


Bolu mitingi sonrası genel başkanımızı uğurluyoruz.

BOLU GÜNDEM GAZETESİ HABERİ


Bolu Mitingi sonrası Gündem Gazetesi haberimiz.

Pamukoğlu: Dağdaki adama moral veriyorsunuz

(24 Ekim 2009)

Hak ve Eşitlik Partisi'nin "Milli Uyanış" mitingleri Bolu'da başladı. İlk önce AİBÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun daveti üzerine üniversitede bir konuşma yapan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, daha sonra Hükümet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik bir gruba seslendi. Pamukoğlu hükümetin demokratik açılım süreciyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Pamukoğlu, "Dağdaki adamın ne silaha, ne yemeğe ne de mermiye ihtiyacı var. Onların morale ihtiyacı var. Baş ihtiyacı moraldir. Siz bunu yapıyorsunuz. Yapmaya devam edin" dedi.

Osman Pamukoğlu yaptığı konuşmada, "O bölgedeki vatandaşlara acı çektiren, milyonlarca anneyi, çocukları o dağlarda diye sabahlara kadar uyutmayan ve tamamen Avrupa ve Amerika'nın bölgedeki planının bir parçası olan bu kuklaların, son bir kaç günde neyi nereye kadar getirip cesaret ettiklerini merak ediyorsunuz. Bunu Hakkari dağlarındayken kurmaylarıma söylüyordum. Bu kafa önce Dicle, sonra Fırat'tan bu ülkenin kopmasına sebep olacak. Avuçlarını yalayacaklar. Silah çeken ve Türkiye Cumhuriyeti devletine siyasi konuma sokmak isteyen bunlar. Onların medyadaki yanaşma ve beslemeleri ki onlara işbirlikçi denir, hiçbirini yanlarına bırakmayacağız. Bir söz vardır, parmağının ucunu verirsen omzuna kadar gelir. Bunlar dirseğe kadar geldi. Kanuni'nin bir sözü var, 'Devlet cihan kavgasıdır. Ya kaçacaksınız, ya da kaybedeceksiniz'. Hepsine haddini bildireceğiz. Bunların, Güneydoğudaki kürt vatandaşlarımızla uzaktan yakından bir alakası yok. Bunun sebebi, cehalet ve yoksulluk. Onları yaprak gibi oradan oraya savuruyorlar" dedi.

AÇILIM, SAÇILIM, HER NEYSE, BİR HALTA BENZEMİYOR

Demokratik açılımı eleştiren Pamukoğlu, "Bu son yaptıkları açılım, saçılım, her neyse, bir halta benzemiyor. Amerika'nın, Ortadoğu'da bir Kürt devleti var etmek ve Kuzey Irak petrollerini Amerikan petrol şirketlerinin rahatça çalışmasını sağlamak, kuzey bölgesini güvence altına almak istiyorlar. Bunun için de bu hükümet var. Bu ülkede uyutmaya, avutmaya kimsenin hakkı yok. Bu insanlar çok akıllı. Ancak kendilerini kandırıyorlar. Bu memlekette zaten açılmadık neremiz kaldı. Limanlar açıldı, bankalar açıldı, postaneler açıldı. Kaldı mı bir yerimiz?" diye konuştu.

DUDAKLARI UÇUKLAYACAK

Pamukoğlu, dağdaki adamlara moral verildiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Dağları 365 günde temizleyeceğiz. Nasıl olacağını herkes görecek. Dudakları uçuklayacak. Çünkü yerleri belli, sayıları belli, gideceğiz alacağız. Bunu beceremedikleri için, kaldı ki Amerika'nın da işine gelmediği için, Avrupa'nın da işine gelmediği için bunları gidip siyasete sokacaklar. Efendim kimse, bana bunlar siyasi rant demesin. Devlet güvenlik için var. Bunu konuşmayacağız da neyi konuşacağız. 7 yıldır bunların döneminde Türk ordusunun başına çuval geçirildi. Aslında milletin başına çuval geçirildi. Sonra Dağlıca'yı bas, Aktütün'ü bas, türkü söyleyerek geliyor PKK kolları, Kandil'den eşeklerle geliyor. Hem de gündüz gözüyle geliyor. Tutturmuşlar 'Amerika bize istihbarat veriyor'. İlk kez gündüz gözüyle karakol basılıyor. Bunu 1992 ile 1995 arasında bile yapamadılar. Cesaret edemezler, yapamadılar. Buna ben vicdanlıyım diyen kimse dayanamaz. Dağdaki adamın ne silaha, ne yemeğe ne de mermiye ihtiyacı var. Onların morale ihtiyacı var. Baş ihtiyacı moraldir. Siz bunu yapıyorsunuz. Yapmaya devam edin. Her zaman söyleyeceğim, siz serbestsiniz, biz de serbestiz. Sonunda olacak olana da alın yazısı denir. Hep beraber göreceğiz."

BU DEVLETİN CİNNET GETİRME HALİDİR

Pamukoğlu, "Duyguları dumura uğramamış bir insanın bundan acı çekmemesi mümkün değil. Neye benziyor biliyor musunuz; 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi. Birinci Dünya Savaşı sonunda geldiler 'biz mağlubuz' diye, barış koşulları getirdiler. Bu geçen olan da ne biliyor musunuz? Silopi mütarekesi ve biz kaybetmeden yaptılar. Bunlar tetik çekmemiş böyle bir kandırmaca olabilir mi. Sen mermi taşıdın mı taşıdın, silaha parça buldun mu buldun, katırı yedeklendin mi yedekledin, bir katil tetiği çekti mi çekti. Arkasında ne vardır, yasalarda bunu azmettiren vardır, yardım yataklık yapan vardır. Bunlar suç değil mi. Adi bir katil için yardım yataklık yapan azmettirici oluyor da, bu gelenler ne oluyor. Bu devletin cinnet getirme halidir" dedi.

KÖROĞLU GAZETESİ HABERİ


Bolu mitingi sonrasında Köroğlu Gazetesinde çıkan haberimiz.

Pamukoğlu’ndan Bolu mitingi

(24-10-2009) Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Hükümet Meydanı’nda düzenlediği miting ile Bolu Halkıyla buluştu. Mitingde sık sık sloganlar atılıp Pamukoğlu’nun konuşması kesilirken mitinge az kişinin katılması da gözlerden kaçmadı. Pamukoğlu mitingde, “Halk bize yetki versin 25 yılda askerlikten kaçanların tümünü bir ay içerisinde silâhaltına alıp hudutlara süreceğiz.” dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu Hükümet Meydanında Bolu Halkı ile buluştu. İzzet Baysal Caddesi’nden partililer ile miting alanına yürüyerek gelen Pamukoğlu alkışlar eşliğinde karşılandı.

Buradaki konuşmasında ülkemiz ekonomisine değinen Osman Pamukoğlu, “Ben bu mitinglerle ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazı ülkenin asıl sahibi olan sizlere aktarıyorum. Bolu’da da ülkemizin diğer illeri gibi ekonomik çöküntü içinde olan çok esnafı gördüm. Avrupa’da bir şirket tarafından yapılan açıklamada ekonomisi yolsuzluk ve iyi yönetilemeyen ülkeler arasında üçüncü sıradayız. Diğer sıralarda ise birinci Mozambik, diğeri ise Somali. İçinde bulunduğumuz durum işte bu. Gidin Ege ve Akdeniz’e bizim bir çift limanımız bile yok, kalmamış yabancılara vermişiz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum bu. Ülkemiz, yani sizler şu anda başınız eğik yaşıyorsunuz. Biz halkımızın başını yeniden yukarı kaldırmak için meydanlardayız” şeklinde konuştu.

“Çürük raporu alanları hudut karakollarına vereceğim”

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu konuşmasının devamında ise 25 yılda askerlikten kaçanların tümünü bir ay içerisinde silâhaltına alıp hudutlara süreceğini de söyledi. Pamukoğlu konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“Şu 25 yılda her zaman aralarda duyuyorsunuz. Çürüğü çıkma, sakat raporu alma devamlı dinliyorsunuz. Bazen yakalanıyorlar. Onlar yetmez. Halk bize yetki versin, bu 25 yılda çürüğü çıktım, çarığa çıktım, paraymış, puldu, babımın dayısıydı deyip askerlikten kaçanların tümünü söz veriyorum bir ay içerisinde silah altına alıp hudutlara süreceğiz. Bu böyle büyük matah değil benim için. Tıp kurumları meydana getireceğiz, hemen toplayıp, hemen sevk edeceğiz. Yaşları kaç olursa olsun. Tam 30 günde bunları sınır karakollarına jandarma diye en öndeki siperlere göndereceğiz. Bizzat ben takip edeceğim.” ifadesini kullandı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı mitinge katılımın az olması dikkat çekti.

BOLU EKSPRES GAZETESİ HABERİ


Bolu mitingi sonrası Bolu Ekspres Gazetesinde çıkan haberimiz.

Pamukoğlu, Bolulularla buluştu
Güneydoğu’da yönettiği sınır ötesi askeri harekatla PKK’ya ağır darbe vuran hemen ve yaptığı “Ben askerime leş toplatmam” açıklamasıyla gündeme oturan emekli Tuğgeneral Osman Pamukoğlu kurduğu Hak ve Eşitlik Partisi mitingi için Bolu’ya geldi. Miting alanında konuşan Hak ve Eşitlik Partisi genel Başkanı Osman Pamukoğlu; “Bayrak ebatlarını büyütmekle bağımsızlık olmaz” dedi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaptığı sınır ötesi askeri harekatta PKK’ye verdiği ağır kayıpla tanınan ve yaptığı “Ben askerime leş toplatmam” açıklaması ile Türkiye gündeminde uzun kalan, Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu Hükümet Meydanı’nda Bolulularla bir araya geldi. Mitingde konuşan Osman Pamukoğlu, iktidar olduklarında yapacakları icraatları anlattı. Ardından da hükümetin kürt açılımı politikasına değindi. Ülkenin diğer ülkelere peşkeş çekildiğini söyleyen Pamukoğlu, PKK ile savaşın yanlış politika izlendiği için sonuç vermediğine değindi. Osman Pamukoğlu teslim alınan PKK’lı teröristlerle Silopi Mütarekesi yapıldığını söyledi. Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Pamukoğlu; “Silopi’de teslim alındığı iddia edilen PKK’lı eşkiyalar aslında teslim alınmadı. Sadece yapılan Silopi Mütarekesi’nin bir maddesi yerine getirildi. Bu ülke çok haksızlıklara uğradı, çok ezildi. Ancak bu kadar büyük bir satışın örneğini görmemişti. Şimdi onu da gördü. Yani tarihler boyu bağımsız bir ülke olarak yer alan Türkiye bağımsızlığından yavaş yavaş feragat etmeye başladı. Bağımsızız diyorlar. Bayrak ebatlarını büyüterek bağımsız olunmaz” diye konuştu. Miting sonunda partililerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Osman Pamukoğlu, babası tarafından sahneye çıkartılan minik bir çocuğa da parti rozeti takarak partili yaptı. Mitingin ardından aracına binen Pamukoğlu, Bolu’dan ayrıldı.

BAŞKANIMIZ VE PARTİLİLER

ESNAF GEZİLERİ


Genel başkanımız esnaf gezisinde ve basın sorumlusu Rüya Hanım çekimde...

İNCELEMELER


Genel Başkanımız Osman Pamukoğlu ve il başkanımız Metin Ercan esnaf gezisinde incelemede...

ESNAFLA KONUŞMA


Başkanımız esnafın dertlerini dinleyip onlarla sohbet ediyor.

GENEL BAŞKANIMIZ ESNAF GEZİSİNDE

BAŞKANIMIZ OTEL GİRİŞİNDE


Başkanımız Köroğlu otel girişinde...

PARTİLİLERLE SOHBET


Genel Başkanımız Sayın Osman Pamukoğlu partilerle sohbet ederken...

GÖRÜŞMELER


Genel Başkanımız Bolu il başkanımız ve Ankara il başkanı ile görüşmesi

OSMAN PAMUKOĞLU BASIN SOHBETİ


Genel başkanımızın basın mensupları ile sohbeti

GENEL BAŞKANIMIZIN BASIN AÇIKLAMASI


Genel başkanımız Sayın Osman Pamukoğlu'nun Bolu Köroğlu otelde yaptığı basın açıklaması